Koeman heeft Elia binnen, vijfenhalf miljoen euro voldoende voor vervolg
Nederlandse aanvaller zal in januari de overstap maken

Koeman heeft Elia binnen, vijfenhalf miljoen euro voldoende voor vervolg

23-12-2014 21:26
12

Eljero Elia maakt het seizoen daadwerkelijk af in dienst van Southampton. De Engelse werkgever van manager Ronald Koeman huurt de Nederlandse aanvaller (27) voor de rest van het seizoen van het Duitse Werder Bremen.

Beleidsbepaler Thomas Eichin van Werder bevestigde de overeenkomst dinsdagavond en vrij snel daarna volgde Southampton via de officiële kanalen. Het gaat om een huurconstructie met optie tot koop. Mocht Southampton gedurende het seizoen besluiten om de vleugelspeler permanent te contracteren, dan dient naar verluidt een transfersom van vijfenhalf miljoen euro overgemaakt te worden.

Koeman verklaarde recentelijk al Elia graag in huis te willen halen. "Hij is een van de spelers op ons lijstje, om in januari de selectie te versterken. Het is echter nog niet rond, maar ik ben zeker in hem geïnteresseerd", luidde zijn reactie. "Als hij voor ons tekent, is het een goede versterking. Ik heb al eerder gezegd dat we een aanvaller erbij moeten hebben."

Elia heeft enkele moeizame seizoenen achter de rug, zoals bij het Italiaanse Juventus. Ook in Bremen ging het niet van een leien dakje.