Groep G: Shakhtar laat zege glippen, Basken verslechteren doelsaldo Wit-Russen
BATE Borisov krijgt 24 doelpunten om de oren in de Champions League

10-12-2014 22:35

In Groep H van de Champions League is de stand in de slotronde niet meer veranderd. Nummer één Porto sloot woensdagavond thuis af met een gelijkspel tegen naaste concurrent Shakhtar Donetsk: 1-1.

De Oekraïners kwamen na rust op voorsprong door een treffer van Taras Stepanenko, op aangeven van Bernard, een van de vele Brazilianen. De Kameroense spits Vincent Abobakar redde drie minuten voor tijd een punt voor de Portugezen. Oud-Feyenoorder Bruno Martins Indi werd rust gegund, maar kwam al voor rust van de reservebank af om Ruben Neves te vervangen.

Athletic de Bilbao bleef overtuigend derde, goed voor een vervolg in de Europa League, door in Spanje BATE Borisov uit Wit-Rusland te bedwingen (2-0). San José en Susaeta scoorden. Het doelsaldo van BATE heeft daardoor een historisch dieptepunt bereikt: de ploeg scoorde in zes groepsduels welgeteld twee keer, voldoende voor drie punten, en kreeg er liefst 24 om de oren.