Nederlandse aanvaller van Zulte Waregem keert voor het eerst terug naar Genk
Plet keert terug naar Cristal Arena

Nederlandse aanvaller van Zulte Waregem keert voor het eerst terug naar Genk

31-10-2014 15:54

Glynor Plet zal dit weekend voor het eerst sinds mei 2013 nog eens op het veld van Racing Genk te zien zijn. De aanvaller scoorde toen in play-off 1 zijn laatste doelpunt voor de Limburgers. Nu speelt de Nederlander voor Zulte Waregem, al dacht hij niet op de laatste plek te staan.

"Nee, ik had het niet verwacht. Maar niemand had het verwacht. En we zullen daar ook niet blijven staan", zegt de Nederlander die eerder al tegen degradatie voetbalde aan Het Nieuwsblad. "Met Telstar in tweede divisie stonden we ook onderin. Je voetbalt natuurlijk anders: als alles meezit, gaat het gemakkelijker. Maar dan moet het maar zo."

Contact met ploeggenoten

Sinds zijn vertrek bij de Limburgers kwam hij niet meer in Genk. Toch heeft de Nederlander nog contact met enkele ex-ploegmaats. "Ik hoor nog wel eens Khaleem Hyland, en Bennard Kumordzi ook."

Ook Elyaniv Barda krijgt nog vaak te horen van Plet, die samen met hem in Beer Sjeva voetbalde. "Ja, hij is een goeie vriend van mij. Door zijn toedoen ging ik er vorig seizoen voetballen. De voorbije maanden was het er behoorlijk rumoerig, maar nu is het weer rustig. Ze voetballen ook opnieuw."