Vrijdagavond staat er met Lierse - KV Mechelen een Antwerpse derby op het menu
Laatst overgebleven 'Antwerpse' derby in eerste belooft vuurwerk

Vrijdagavond staat er met Lierse - KV Mechelen een Antwerpse derby op het menu

24-10-2014 12:24

Speeldag twaalf wordt vrijdagavond geopend door een Antwerpse kraker: Lierse ontvangt in eigen huis KV Mechelen. De aanhang van beide teams zijn niet de beste vrienden - van een understatement gesproken - en dus belooft de wedstrijd er eentje te worden op het scherp van de snee. 

Beide ploegen beginnen alleszins met vertrouwen aan de kraker. Lierse boekte de afgelopen weken een knappe zeven op negen en liep daarmee wat verder weg van de zo gevreesde play-off III, Mechelen speelde vorig week nog een uur lang landskampioen Anderlecht van de mat en won eerder al van Racing Genk en Club Brugge.

Een wedstrijd in de wedstrijd is er ook: Lierse-coach Slavisa Stojanovic en Mechelen-trainer Aleksandar Jankovic zijn immers geen vreemden voor elkaar. Stojanovic was namelijk de opvolger van Jankovic bij de Servische topclub Rode Ster Belgrado.

Voor Mechelen-aanvoerder Seth De Witte is een terugkeer naar Het Lisp altijd extra geladen. De Witte trok vier jaar geleden de deur achter zich dicht in Lier om de kleuren van de Mechelse aartsvijand te gaan verdedigen. Een overstap die hem nog altijd niet in dank wordt afgenomen bij de Pallieters. "In de dagen voor de wedstrijd krijg ik altijd dreigtelefoontjes", doet De Witte zijn verhaal in Gazet van Antwerpen, "ondertussen ben ik dat gewoon en scheld ik terug."

Dat belooft dus. Afspraak om 20u30 in het Herman Vanderpoortenstadion.