'Barcelona wil na Suarez nog een ex-Ajacied naar Camp Nou halen'
Catalanen hebben oog voor Vertonghen

'Barcelona wil na Suarez nog een ex-Ajacied naar Camp Nou halen'

09-07-2014 11:50
15

Voor Jan Vertonghen worden het mogelijk spannende tijden. De verdediger van de Rode Duivels en Tottenham Hotspur is in beeld bij FC Barcelona. Volgens El Mundo Deportivo kijken de Catalanen steeds nadrukkelijker naar de ex-Ajacied.

 

Barcelona ziet Marquinhos (Paris Saint-Germain) nog steeds als droomversterking, maar de kansen om hem weg te plukken uit de Franse hoofdstad slinken. Ook het halen van Valencia’s Jeremy Mathieu wil niet vlotten. Barcelona is daardoor uitgekomen bij Vertonghen.

Vertonghen begon het WK met de Rode Duivels zwak en veroorzaakte tegen Algerije een strafschop, maar was daarna een van de uitblinkers bij de Rode Duivels. Barcelona is daardoor overtuigd geraakt dat de ex-Ajacied het op het allerhoogste niveau aankan. De Catalaanse topclub volgde Vertonghen al toen hij nog in Amsterdam speelde.

Dat de verdediger op meerdere posities uit de voeten kan, spreekt in het voordeel van Vertonghen. Het zou voor hem mogelijk een hereniging betekenen met Luis Suarez, die zo goed als zeker naar Camp Nou vertrekt. De twee speelden bij Ajax jarenlang in dezelfde ploeg.