Wie speelt achterin bij de Rode Duivels op EK?

Wie speelt achterin bij de Rode Duivels op EK? “Faes links en Alderweireld"

22 mei om 11:17

Met nog maar drie weken te gaan tot Euro 24, groeit de bezorgdheid bij de Rode Duivels vanwege de onzekerheid rond Jan Vertonghen en Arthur Theate. In La Tribune werd de mogelijke defensieve opstelling van de Belgische ploeg uitvoerig besproken. 

Vertonghen herstelt momenteel van een liesblessure en Theate kampt met een enkelblessure. De analisten van La Tribune waren het erover eens dat Timothy Castagne en Thomas Meunier waarschijnlijk op de vleugelposities zullen starten. "Gezien de vorm, de minuten die ze de laatste tijd hebben gehad en hun ervaring, zijn ze in staat om het over te nemen”, aldus Nicolas Frutos. 

De grootste vraag blijft wie de centrale verdedigers zullen zijn. Zowel Nordin Jbari als Nicolas Frutos stelden voor om Wout Faes te koppelen aan Zeno Debast. "De Anderlecht-man is het meest getalenteerd, ook al is hij niet altijd even nauwkeurig”, aldus Jbari. 

Patrick Stein had een andere benadering, namelijk om Vertonghen na de eerste drie wedstrijden weer in te zetten, vergelijkbaar met hoe Vincent Kompany in 2018 werd behandeld. Philippe Albert stelde dan weer voor om Toby Alderweireld terug te roepen om samen met Wout Faes het centrale duo te vormen. "Ik zou Faes links centraal zetten met Toby Alderweireld naast hem om te profiteren van zijn lange ballen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.