Van der Vaart en Van Hooijdonk over Weghorst bij Nederland

Weghorst maakte indruk bij Nederland: "Rustig aan, Woutje komt erin"

16 juni om 20:44

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk genieten van de heldenrol van Wout Weghorst bij het Nederlands elftal. Als invaller maakte de spits de winnende goal in het treffen met Polen.

Met zijn eerste balcontact maakte invaller Weghorst de beslissende 1-2 voor Oranje tegen Polen. "Het is ongelofelijk", reageert Van der Vaart na afloop bij de NOS. "We zeiden het nog tegen elkaar: rustig aan, Woutje komt erin. Dit is toch prachtig, man. Sowieso als je ziet hoe de mensen reageren als hij erin komt. Hij schiet hem weer geweldig binnen, het is ongelofelijk. Hij is de man op dit moment."

Vervolgens komt Van Hooijdonk aan het woord. "Ik heb bij de vorige interlands toevallig al gezegd dat de magneet van Wout Weghorst werkt. Het is altijd makkelijk als je zo'n iemand op de bank hebt zitten. Als je kijkt wat er gebeurt bij die goal: de bal van Aké wordt aangeraakt, daardoor valt hij in een bepaalde ruimte. Het is geen toeval, maar spitseninstinct dat hij daar loopt."

Weghorst scoorde nu al zeven keer als invaller in Oranje. Daardoor komt het record van Van Hooijdonk in beeld voor de aanvaller. Pi-Air was tien keer trefzeker als invaller in het Nederlands elftal. "Ik vind het geen probleem als hij me inhaalt", is Van Hooijdonk duidelijk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.