Tedesco verklaart keuze: "Ik kon Meunier niet laten vallen"

Tedesco reageert op verzuchtingen rond defensie: "Kon Meunier niet laten vallen"

16 juni om 22:28

Domenico Tedesco kreeg de afgelopen dagen steeds dezelfde vraag voorgeschoteld: waarom nam hij slechts 25 Rode Duivels op in zijn EK-selectie, zeker nu er in de achterhoede veel blessuregevallen zijn. Op zijn persconferentie daags voor de openingsmatch tegen Slowakije verdedigde de bondscoach zijn beleid.

Eerst en vooral viel er goed nieuws te melden. Arthur Theate en Jan Vertonghen zouden fit genoeg zijn om (minstens) op de bank te zitten tegen de Slowaken. Bovendien keert Thomas Meunier na de wedstrijd tegen Roemenië weer terug bij de groep. De rechtsachter viel uit tegen Luxemburg en reisde daardoor niet mee af naar Duitsland. Zijn herstel verloopt gunstig, waardoor hij binnen een zevental dagen toch zou kunnen aansluiten.

Niettemin vinden sommigen dat Tedesco beter een vervanger had opgeroepen. De Duitser legt uit waarom hij dat niet heeft gedaan. "Er is de speler Meunier, maar er is ook de mens Meunier. Ik wou Meunier niet laten vallen, omdat hij zich zo gemotiveerd getoond heeft om hier te kunnen bijzijn", aldus Tedesco op zijn persbabbel. Hij denkt Meunier nog te kunnen gebruiken. "Zijn transfer naar Trabzonspor heeft prima uitgedraaid." 

Daarnaast heeft Tedesco nog een andere drijfveer. "De tweede reden dat ik er niemand heb bijgenomen, is omdat ik deze ploeg vertrouw. De sfeer is prima. Daar wou ik niets aan veranderen", klonk het nog.