Tedesco:

De sleutels van zijn elftal legt Tedesco bij De Bruyne: "Hij moet onze leider worden"

16 juni om 23:27

Na het afhaken (om uiteenlopende redenen) van onder meer Thibaut Courtois, Eden Hazard en Vincent Kompany kijkt de Belgische voetbalfan meer dan ooit naar Kevin De Bruyne. Op Euro 2024 moet hij de Rode Duivels bij de hand nemen. Zelfs zijn eigen trainer is die mening toegedaan.

Op zijn persconferentie liet Domenico Tedesco er geen twijfel over bestaan: hij verwacht veel van De Bruyne. "Hij moet de leider van deze Duivels worden", wond de bondscoach er geen doekjes om. In de voorbereidingswedstrijden tegen Montenegro en Luxemburg straalde De Bruyne bijzonder veel gedrevenheid uit. Dat zag ook Tedesco met plezier aan, want daarvoor was het al van 28 maart 2023 geleden dat de spelmaker nog eens de Belgische kleuren droeg.

"Een jaar zonder Kevin was niet makkelijk voor ons, maar het was de juiste beslissing om hem af en toe te laten rusten", ging Tedesco daar even verder op in. In de heenronde stond De Bruyne aan de kant met een zware blessure. In het voorjaar van 2024 was voorzichtigheid dan ook geboden. "Zo had hij een break na de FA Cup-finale", herinnerde Tedesco zich nog. 

De medische staf van de Rode Duivels wist maar al te goed dat het EK het belangrijkste doel was. "We hebben geprobeerd om de inspanningen geleidelijk op te bouwen. Voorzichtig begonnen, daarna de workload opgedreven. Hij heeft daar geweldig op gereageerd. Ik heb geen twijfels over zijn paraatheid", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.