Bestemming Berlijn kijkt in hoofd van Tedesco: "Hij zal geen vaste elf hebben op het EK"

16 juni om 19:20
Laatste update: 17 juni om 10:00

De Rode Duivels kunnen maandag eindelijk beginnen aan het EK-geweld en starten met een partij tegen Slowakije. We beginnen het toernooi echter nog met heel wat vraagtekens over de opstelling van Domenico Tedesco. Bestemming Berlijn probeert in het hoofd van de bondscoach te kijken.

Qua formatie verwacht men in de podcast geen echte verrassing en zal Tedesco vermoedelijk in een 4-3-3 starten met Koen Casteels in doel. Achterin zijn er echter nog enkele vraagtekens, al liggen door de vele blessures de oplossingen wel voor de hand en lijken Castagne, Faes en Debast al zeker van een basisplek.

"Ik ga er ook vanuit dat we dan met Maxim De Cuyper op linksachter beginnen", geeft Michiel Vercauteren mee. "Al vraag ik me dan af of we met Jérémy Doku ook kunnen starten op die flank. Ik weet niet of die samenwerking ook goed zal verlopen. Op rechts vermoed ik dat Johan Bakayoko mag beginnen", aldus Vercauteren.

Volgens Vincent Haegeman moeten we weinig wijzigingen verwachten. "Hij zal vermoedelijk starten zoals hij deed tegen Luxemburg (zonder Thomas Meunier en Axel Witsel, maar met De Cuyper en Debast, red.). Dat was volgens mij zijn ideale ploeg. Al denk ik niet dat hij voor een echt vaste elf zal kiezen op dit toernooi en regelmatig van pionnen zal veranderen", klinkt het.

Logische wisselwerking
Dat Tedesco niet voor een vaste basiself kiest, vindt Haegeman ook logisch. "Er zijn vooral vooraan ook heel wat opties. Tegen Roemenië kan het er weer helemaal anders gaan uitzien", geeft Haegeman nog mee.

Glenn Schrader gelooft dat die vele wissels tijdens een toernooi ook positief kunnen uitpakken. "De tegenstanders zullen ook nooit helemaal zeker kunnen weten wie er op het veld zal staan. Dat zal ook iets zijn waar Tedesco nog aan denkt. In de loop van het toernooi kan dat dan nog een groot voordeel zijn", besluit hij.

De vermoedelijke opstelling:
Casteels; Castagne, Debast, Faes, De Cuyper; Onana, Mangala, De Bruyne; Trossard, Lukaku, Doku

Verder bespreken we tijdens Bestemming Berlijn ook nog de eerste EK-dagen, de Slowaakse tegenstander en kiezen we ook voor de vijf meest opmerkelijke momenten van het toernooi.