'Genk tekent Smets én Palacios begin volgende week'

'Genk rondt twee verdedigende transfers af: maandag Smets, dinsdag Palacios'

16 juni om 22:12

Van alle Belgische topclubs is KRC Genk dezer dagen het actiefst bezig. Met Thorsten Fink haalde het al een nieuwe coach in huis en Jarne Steuckers versterkte het aanvallende compartiment. Daar komen begin volgende week nog twee nieuwkomers bij: Matte Smets en Adrian Palacios.

Na Fink en Steuckers haalt Genk dus een derde pion weg bij de buren van Sint-Truiden. De twintigjarige Smets heeft vrijdag zijn beslissing gemaakt: geen RSC Anderlecht, wel een terugkeer naar Genk, waar hij in de jeugd al voetbalde. Maandag zou alles rond kunnen geraken, voorspelt Het Belang van Limburg. In totaal zou er een bedrag van 2,25 miljoen euro met zijn transfer gemoeid zijn.

Daar blijft het dus niet bij, want Genk zal in één klap nog een verdediger aan haar selectie toevoegen. De Venezolaan Palacios is nog net een beetje jonger dan Smets, met zijn negentien lentes. Hij zou overkomen van Deportivo Cali. Dinsdag landt Palacios in ons land, waarna de fysieke proeven op de planning staan. Voor de linksvoetige mandekker betaalt Genk ietsje minder, zo'n 1,7 miljoen euro. Voor zowel Smets als Palacios ligt een contract van vier jaar klaar.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.