Refereeing Department over de prestaties tijdens de Play-Offs

Ref. Dep. over prestaties in Play-Offs: ‘Uitstekend, de VAR was 100% correct’

15 juni om 14:01
Laatste update: 15 juni om 16:38

Het Professional Refereeing Department heeft zich uitgelaten over de prestaties van de arbitrage in de Play-Offs van de Jupiler Pro League. Het Refereeing Department geeft aan dat de VAR in de Champions’ Play-Offs 100% juiste keuzes heeft gemaakt.

Het Refereeing Department vertelt verder dat wanneer naast de Champions’ Play-Offs ook de Europe Play-Offs worden geanalyseerd, de VAR 98.71% van de keren een juiste keuze maakte.

Het Professional Refereeing Department geeft aan dat de nieuwe directeur Arbitrage Peter Willems een succesformule heeft gebracht. Er wordt benadrukt dat de prestaties van de arbitrage in de Play-Offs een stuk beter zijn dan dit in de reguliere competities het geval was.

De scheidsrechters presteerden ook op een hoger niveau tijdens de Play-Offs van de Jupiler Pro League. Bij sleutelmomenten zoals penalty’s, doelpunten en rode kaarten werd in 88.39% van de gevallen de juiste keuze gemaakt. In de Champions’ Play-Offs was dit zelfs 90 procent.

De doorgevoerde veranderingen van Willems bij het Professional Refereeing Department waren als volgt; de VAR-teams bleven hetzelfde tijdens de play-offs. Scheidsrechters werden voor de matchen ingelicht over speelstijlen. Tot slot werden de arbiters wekelijks fysiek en technisch voorbereid op de aankomende matchen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.