Boucaut over refs op EK voor Rode Duivels en co

Boucaut over refs op EK voor Rode Duivels en co: “Facundo Tello”

11 juni om 18:12

Het EK begint vrijdag en naast de spelers zullen ook negentien hoofdscheidsrechters reizen naar Duitsland. Voormalig Belgisch scheidsrechter Alexandre Boucaut geeft een kijkje in de wereld van de scheidsrechters die binnenkort in actie zullen komen.

Boucaut noemt enkele van de gevestigde namen die mogelijk de finale zullen fluiten, afhankelijk van de prestaties van hun nationale teams. "Onder de gevestigde scheidsrechters die kandidaat zijn voor de finale zijn Daniele Orsato, die op het punt staat zijn carrière te beëindigen, Clément Turpin, en Szymon Marciniak,” legt Boucaut uit op RTBF

Ook de nieuwe generatie scheidsrechters komt aan bod: “François Letexier, uitgeroepen tot scheidsrechter van het jaar in Frankrijk, en Istvan Kovacs, die zware kritiek kreeg na Barça - PSG, maar zich herpakte en de Europa League-finale floot.”

Daarnaast is er ook een bijzondere gast uit Argentinië, Facundo Tello, dankzij een uitwisselingsovereenkomst tussen Conmebol en de UEFA. “Er zullen 18 Europeanen meedoen en ook één Argentijn, Facundo Tello,” zegt Boucaut. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.