Voormalige Anderlecht-man voorspelt het EK

Voormalige Anderlecht-man voorspelt het EK: “Team met veel veranderingen”

11 juni om 17:42
Laatste update: 11 juni om 17:42

In het programma Complètement Foot greep David Houdret de gelegenheid aan om Guillaume Gillet, voormalige middenvelder van RSC Anderlecht, een voorspelling te laten doen over het EK en de Rode Duivels

Gevraagd naar wie het EK in Duitsland zou winnen, antwoordde Gillet zonder aarzelen: “Duitsland.” Hij legde uit dat Duitsland een team is dat altijd aanwezig is geweest op grote toernooien, behalve op het laatste WK waar ze tekortschoten.

“Dit is een team dat de afgelopen maanden veel veranderingen heeft ondergaan. En in de laatste paar wedstrijden, vooral die tegen Frankrijk, hebben ze zich opnieuw gepositioneerd als een belangrijke Europese voetballand,” aldus Gillet. 

Hij wees ook op de komst van veel jonge spelers zoals Wirtz bij Leverkusen, die een geweldig seizoen hebben gehad en de kans krijgen om zich te bewijzen op het grote podium. Gillet benadrukte bovendien het voordeel van thuis spelen voor Duitsland. “Je krijgt zelden de kans om een groot toernooi thuis te spelen,” zei hij. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.