Matija Sarkic, doelman Montenegro, plots overleden

Montenegro-doelman Sarkic plots overleden, ook Rode Duivels delen medeleven

15 juni om 12:00
Laatste update: 15 juni om 12:00

Daags na het voetbalfeest in München bij de opening van het EK, is de voetbalwereld in shock. De 26-jarige Matija Sarkic is plots overleden. De nationale doelman van Montenegro maakte tien dagen geleden nog indruk tegen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion. Het tragische nieuws werd ondertussen bevestigd door z'n club, Millwall FC

Sarkic was tien dagen geleden nog de beste man op het veld bij Montenegro, met maar liefst negen reddingen. De 26-jarige doelman zou zich zaterdag naar verluidt onwel gevoeld hebben in een appartement in Budva, waarna zijn vrienden meteen de hulpdiensten verwittigden, zo meldt The Mirror. Hij overleed helaas rond 6u30.

Millwall FC, de club van Sarkic, bevestigde ondertussen het tragische nieuws. 'De club is compleet aangeslagen te melden dat Sarkic overleden is op 26-jarige leeftijd', klinkt het. 'Iedereen bij Millwall wil z'n steun betuigen aan de familie en vrienden van Matija in deze moeilijke periode.'

Sarkic speelde in het verleden nog in de jeugd van RSC Anderlecht, alvorens de overstap te maken naar Engeland. Hij was actief voor onder meer Aston Villa, Wigan, Wolverhampton, Birmingham City en Millwall. Bij die laatste was hij de nummer één het afgelopen seizoen. Hij stond 32 wedstrijden in doel.

Update: Ook in het kamp van de Rode Duivels is het vreselijke nieuws rond Sarkic inmiddels doorgesijpeld. Via het officiële X-account wenst de Belgische voetbalbond haar medeleven te betuigen. 'Al onze gedachten gaan vandaag uit naar de naasten van Matija Sarkic. Matija verdedigde verdedigde vorige week nog het doel van Montenegro tegen onze Duivels', staat er te lezen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.