Mbappé is bezorgd over de politieke situatie in Frankrijk

Mbappé uit zorgen over Franse politiek: 'Belangrijker dan duel van morgen'

16 juni om 20:16

Kylian Mbappé heeft zich op de persconferentie in aanloop naar het duel met Oostenrijk uitgelaten over de politieke situatie in Frankrijk. De sterspeler van Les Bleus maakt zich enorme zorgen over de recente ontwikkelingen in zijn thuisland. 


 

Emmanuel Macron, de president van Frankrijk, riep vorige week parlementsverkiezingen uit omdat zijn partij een gigantische nederlaag had geleden bij de Europese verkiezingen. Over twee weken zijn die parlementsverkiezingen. Marine Le Pen en haar rechtse partij RN liggen op koers om de grootste te worden. 

"Ik denk dat er mensen zijn die zich niet bewust zijn van wat er gebeurt. Ik probeer een stem te geven aan mensen van mijn generatie. Ze zeggen dat je politiek en sport niet moet vermengen, maar in dit soort situaties is politiek belangrijker dan de wedstrijd van morgen. Op dit moment bevindt het land zich in een zeer belangrijke situatie. Ik ben tegen verdeeldheid omdat mijn waarden respect en tolerantie zijn", zei Mbappé, opgetekend door diverse media. 

De Franse sterspeler sluit zich daarmee aan bij teamgenoot Marcus Thuram. Hij liet zich in een eerder stadium ook al uit over het huidige politieke klimaat in Frankrijk. "In de kleedkamer waren we allemaal geschokt toen we zondag de verkiezingsuitslag hoorden", aldus de aanvaller van Internazionale eerder deze week. "We moeten als burgers dagelijks blijven vechten, zodat Rassemblement National niet aan de macht komt. We moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen."