OFFICIEEL: Beerschot blijft rekenen op Tshimanga

OFFICIEEL: Beerschot rekent ook bij terugkeer in de JPL op ervaren Tshimanga

16 juni om 21:59
Laatste update: 16 juni om 22:04

K. Beerschot V.A. is zich volop aan het wapenen voor haar terugkeer in de Jupiler Pro League. Eerder deze week verlengde het al de contracten van Thibaud Verlinden en Marco Weymans. Nu is Derrick Tshimanga aan de beurt.

Zondagavond heeft Beerschot bekendgemaakt dat ook Tshimanga volgend seizoen opnieuw op het Kiel te zien zal zijn. De linksachter ondertekende een verlenging voor één jaar, tot medio 2025. Op z'n 35e was hij nog van goudwaarde voor De Ratten. In het titeljaar kwam Tshimanga liefst 29 keer in actie, waardoor hij een flink aandeel had in de promotie.

Tshimanga is natuurlijk een bekende naam in het Belgische voetbal, maar het is toch al van 2021 geleden dat hij nog eens op het hoogste niveau speelde. Toen kwam hij uit voor OH Leuven. Nadien stapte de verdediger over naar SK Beveren, om vervolgens in de zomer van 2023 voor Beerschot te kiezen. Vorig seizoen was Tshimanga naast Ryan Sanusi en Robin Simovic de enige dertiger in de kern. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.