Club Brugge in heksenketel Toumba: 'Stewards fouilleren vluchtig tot niet'

Club Brugge in heksenketel Toumba: 'Stewards fouilleren vluchtig tot niet'

17 april - 10:40 Laatste update: 10:45
22

Club Brugge neemt het donderdagavond op tegen PAOK Saloniki. Nicky Hayen en zijn selectie komen in actie in het Toumbastadion en de PAOK-fans hebben een bepaalde reputatie. 

De fans krijgen vrijfbrief van de stewards. 'PAOK staat bekend voor zijn ‘ring of fire’. Dat gaat zo: stewards fouilleren vluchtig tot niet, duizenden PAOK-supporters raken zo ongehinderd met hun Bengaals vuurwerk in het Toumbastadion, waar ze allen tezamen die pijlen afsteken op het moment dat de spelers het veld betreden', schreef Pieter-Jan Calcoen in Het Belang van Limburg.

'Of we het tegen Club te zien zullen krijgen, kunnen (of willen) lokale journalisten niet voorspellen, maar waar men wél zeker van is, is dat het “voor Club intimiderend” zal zijn', pende Calcoen.

Club Brugge-fans kunnen het beste hun oordoppen meenemen. 'Toumba, dat morbide genoeg verwijst naar een graftombe, zal een heksenketel zijn. Uit onderzoek van het toonaangevende BleacherReport staat PAOK op nummer zes in een lijstje met meest indrukwekkende en luide stadions, voor onder meer La Bombonera van Boca Juniors, Celtic Park van het Schotse Celtic, De Kuip van Feyenoord en Anfield van Liverpool', aldus Calcoen.

De match in de kwartfinale van de Conference League staat bij de UEFA te boek als een hoogrisicowedstrijd.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.