Bijzonder: Voetbalicoon Romário (58) staat voor terugkeer als voetballer

Bijzonder: Voetbalicoon Romário (58) staat voor terugkeer als voetballer

17 april - 08:27
2

De 58-jarige Romário maakte in zijn actieve carrière grote indruk bij clubs als FC Barcelona en PSV, maar de veteraan staat nu voor een terugkeer. Volgens Braziliaanse media is hij officieel ingeschreven als voetballer bij de club waar hij onlangs president van werd.

Het terugkeren van Romário als voetballer gaat gebeuren bij America-RJ. Bij die club staat ook zijn zoon Romarinho onder contract. Romário is zelf sinds kort ook president van de club die uitkomt op het tweede niveau in Brazilië. Eerder kwam El Globo al met het nieuws, maar inmiddels staat Romário ook tussen de spelers op de website van America-RJ. Enkel een akkoord van de Braziliaanse autoriteiten staat nog tussen het voetbalicoon en zijn rentree.

Romário is wereldwijd bekend als één van de grootste voetballers die Brazilië ooit heeft voortgebracht. In Nederland maakte Romario furore bij PSV. Vanaf 1988 speelde hij vijf jaar voor de Eindhovenaren. Met 98 goals in 110 wedstrijden maakte hij grote indruk bij PSV een transfer naar FC Barcelona. Bij Barcelona speelde Romario 65 matchen, hierin kwam Romario tot 39 doelpunten. 

Volgens El Globo gaat Romário ook nog eens gratis voor zijn club America-RJ spelen. Wettelijk gezien moet hij wel een geldbedrag krijgen per maand, maar die som zal hij terugstorten naar de clubkas. Romário keerde in 2009 ook al terug uit zijn voetbalpensioen toen hij ook enkele wedstrijden bij America-RJ meespeelde.