L'Equipe: 'Eigenaar Metz gaat Seraing na elf jaar van de hand doen'

L'Equipe: 'Eigenaar Metz gaat Seraing na elf jaar van de hand doen'

16 april - 22:28
1

Er pakken donkere wolken samen boven RFC Seraing. Op één speeldag van het einde in de Challenger Pro League staat de club op de voorlaatste plaats, al is er nog kans om zich te redden. Niettemin staan de Luikenaars voor een fikse verandering. Na elf jaar zou er namelijk een nieuwe eigenaar komen.

Volgens L'Equipe heeft de huidige sterke man, de Fransman Bernard Serin, besloten om Seraing van de hand te doen. Die Serin is ook al jarenlang de voorzitter van FC Metz. Beide clubs onderhielden dan ook goede banden, wat duidelijk zichtbaar werd tijdens de periode van Seraing in de Jupiler Pro League. Toen streken er regelmatig huurlingen uit Metz neer, met Georges Mikautadze als bekendste voorbeeld.

Elf jaar lang waren Metz en Seraing zusterclubs. Ook dit seizoen nog liepen er met Oussmane Kebe (20), Lilian Raillot (19) en Édouard Soumah-Abbad (21) drie huurlingen van de Franse club rond in Luik. Die tijden lijken nu voorbij. L'Equipe beweert dat Serin ook al een kandidaat-koper op het oog heeft: Mario Franchi. Tussen 2013 en 2022 vervulde die man de functie van voorzitter.

Wie de nieuwe eigenaar ook wordt, de kans is reeël dat het een club overneemt die in Eerste Nationale uitkomt. Seraing staat namelijk op het punt te zakken naar de amateurreeksen. Enkel als het vrijdagavond zelf wint én KV Oostende niet wint, weet het haar vel nog te redden. Seraing ontvangt Deinze, terwijl KVO de jonkies van SL16 over de vloer krijgt.