''Het zijn geen flaters van Union-doelman Moris hé. Schmeichel ook neergesabeld''

''Het zijn geen flaters van Union-doelman Moris hé. Schmeichel ook neergesabeld''

16 april - 07:35
7

Doelmannen krijgen niet altijd evenveel krediet. Zo maakte Anthony Moris de nodige fouten tegen Royal Antwerp, KRC Genk en RSC Anderlecht. Toch springt oud-doelman Philippe Vande Walle voor Moris in de bres.

De voormalige doelman denkt dat de fouten te veel worden uitvergroot, zoals bij de twijfel over het uitkomen na een bal richting Tolu Arokodare. ''Maar dat zijn geen flaters hè, wel kleine foutjes'', vertelde Vande Walle aan Het Belang van Limburg

Het ligt niet alleen aan Moris. ''Tegen Genk is er volgens mij ook een miscommunicatie met zijn verdediging. Die communicatie moet altijd honderd procent zijn om zulke dingen te voorkomen, maar dat is dus niet enkel de fout van Moris'', zei Vandewalle.

De doelman van Anderlecht werd eerder ook bekritiseerd. ''Elke doelman heeft zijn sterktes en zwaktes. Ik herinner mij nog hoe Schmeichel al neergesabeld werd bij Anderlecht nog voor hij een minuut had gespeeld. En kijk nu: hij is misschien wel een van de kampioenenmakers'', aldus Vande Walle.

Union speelt aanstaande zondag tegen Club Brugge in de Jupiler Pro League Champions' Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.