Humo onthult Anderlecht-rol in 'Burgessgate': 'Telefoon van Vandenhaute'

Humo onthult Anderlecht-rol in 'Burgessgate': 'Telefoon van Vandenhaute'

15 april - 18:01
105

Er werd de voorbije dagen heel wat gezegd en geschreven over de mogelijke rol van Union in de befaamde Burgess-gate. De Brusselse club deed er alles aan om Christian Burgess niet langer geschorst te zien blijven en kreeg er ook flink wat kritiek voor. Maar ook RSC Anderlecht bleek een rol gespeeld te hebben daarin.

Bij Union was het vooral Peter Vandenbempt die uithaalde richting de club nadat hij Philippe Bormans ervan betichtte tot 'beïnvloeding van het bondsparket'. De commentator gaf onder andere aan dat Bormans sprak met bondsproduceur Ebe Verhaegen. Maar ook Anderlecht speelde volgens HUMO-journalist Jan Hauspie een rol.

Advocaten van Union
'Wat Vandenbempt vooral vergat te vermelden, is dat ook Anderlecht zich achter de schermen niet onbetuigd had gelaten', schrijft hij. 'Eén dag nadat Union een advocatenkantoor in de arm had genomen, trok dat zich al terug. Niet omdat het de zaak niet zag zitten - integendeel, het zag alleen maar winstkansen - maar door een simpel telefoontje. Dat kwam van Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute', klinkt het.

Volgens Hauspie schoot niet-uitvoerend voorzitter Vandenhaute toch in actie om een rol te spelen in Burgessgate. 'Als het kantoor namens Union zou optreden, kon het elke opdracht van Anderlecht in de toekomst vergeten. De intimidatie werkte. Union zocht en vond nog snel een nieuwe advocaat, won het pleit, maar blijft finaal met lege handen achter', klinkt het.

Uiteindelijk kon Burgess Union toch niet helpen aan puntengewin in de Brusselse derby. De verdediger speelde wel, maar zag zijn ploeg toch met 2-1 onderuit gaan tegen paars-wit.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.