KAA Gent wou Van der Heyden terug naar JPL halen: 'Blij met beslissing om bij Mallorca te blijven'

KAA Gent wou Van der Heyden terug naar JPL halen: 'Blij met beslissing om bij Mallorca te blijven'

13 april - 16:17 Laatste update: 16:25
3

Afgelopen zomer nam Siebe Van der Heyden afscheid van de Jupiler Pro League, om bij het Spaanse RCD Mallorca aan de slag te gaan. Hoewel ze vaak met drie centrale verdedigers spelen, kwam Van der Heyden nog maar slechts 11 keer in actie voor de club uit La Liga, waarvan 5 competitieduels. Naar eigen zeggen was KAA Gent erg geïnteresseerd om de ex-Union Saint-Gilloise-verdediger terug naar België te halen, maar Van der Heyden verkoos om in Spanje te blijven.

Volgens Van der Heyden had hij meerdere opties om Mallorca alweer te verlaten. "Ik kan zeggen dat KAA Gent één van mijn opties was", aldus Van der Heyden voor de camera van Eleven DAZN. "Zij waren heel geïnteresseerd om me over te nemen voor een bepaalde periode."

Ondanks zijn gebrek aan speeltijd was het voor Van der Heyden de juiste keuze om bij Mallorca te blijven. "Ik wou me hier doorzetten en me nog meer aanpassen. De club nog beter leren kennen", zegt de verdediger. "En daarnaast progressie te maken op training. Uiteindelijk ben ik blij met mijn keuze om hier te blijven."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.