Mengt Genk zich helemaal in de titelstrijd? Moeten meegaan in intensiteit van Cercle

Mengt Genk zich helemaal in de titelstrijd? "Moeten meegaan in intensiteit van Cercle"

13 april - 14:50
2

Zaterdagavond staat het duel tussen Cercle Brugge en KRC Genk gepland. Genk zag z'n achterstand op leider Union Saint-Gilloise verkleinen van 23 tot slechts 5 punten en kan zich dit weekend helemaal mengen in de titelstrijd. Coach Wouter Vrancken is echter op z'n hoede voor de troepen van Miron Muslic. 

De reguliere competitie mag dan niet altijd even geweldig verlopen zijn voor KRC Genk, de Limburgers hebben hun start in de Champions' Play-offs zeker niet gemist. "We hebben onze moeilijke momenten al gekend dit seizoen, dan mag je ook genieten van de goeie momenten", citeert Sporza Wouter Vrancken. 

Vooral het verschil in efficiëntie vooraan is opmerkelijk volgens de Genk-coach. "De stabiliteit - zeker achteraan - zat altijd al goed, alleen ontbrak het ons veel te vaak aan efficiëntie. Maar de voorbije twee wedstrijden liep dat beter, en daar maakten we het verschil", aldus Vrancken. "De jongens stralen ook terug vertrouwen uit, en dan valt het dubbeltje al sneller langs de goede kant."

Indien KRC Genk erin slaagt te winnen van Cercle naderen ze slechts op twee punten van Union en RSC Anderlecht. Al zal dat allesbehalve een evidentie zijn. "Dat mag zeker een motivatie zijn, maar het belangrijkste is dat we nederig zijn en onze intensiteit aanhouden", zegt Vrancken. "Ze spelen op een heel specifieke manier, die ze uitermate goed uitvoeren. Maar er zijn altijd oplossingen. De voorwaarde is dat je meegaat in hun intensiteit, en dan kan je op kwaliteit de openingen zoeken." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.