Galarza: Barça had interesse en ik moest kiezen tussen Genk en de City Group

Galarza: "Barça had interesse en ik moest kiezen tussen Genk en de City Group"

13 april - 14:05
4

KRC Genk neemt het zaterdagavond op tegen Cercle Brugge in de Champions' Play-offs. Met een 6 op 6 lijken de Limburgers opnieuw in bloedvorm. Dat kan ook gezegd worden van de 22-jarige Matías Galarza. De Argentijn bloeit helemaal open bij KRC Genk, al scheelde het niet veel of we hadden hem niet aan het werk gezien bij Genk.

Het duurde even voor Galarza boven water kwam bij KRC Genk. Toch geloofde de club steeds in zijn potentieel. Terecht, zo blijkt. "Ik kan nog veel beter, maar ik ben tevreden over hoe het laatste wedstrijden gaat", aldus Galarza bij HLN. "Zeker als je in beschouwing neemt dat ik daarvoor weinig had gespeeld. Maar ik ben een vechter, iemand die de oorlog aangaat, en heb nog veel groeimarge."

Afgelopen winter weigerde Genk nog concrete voorstellen op hem. "Dat zag ik als een teken van vertrouwen. Ze geloven hier in me", zegt de verdedigende middenvelder. "Het waren clubs uit Brazilië en de VS, dat zag ik nog niet zitten. Ik wil eerst hier naam maken in Europa."

Het is ondertussen bijna twee jaar geleden dat KRC Genk hem wegplukte bij Argentinos Juniors, voor maar liefst 6 miljoen euro. "De club van Maradona, Redondo en mijn idool Riquelme. Ik stond toen een halfjaar in de eerste ploeg en het ging toen plots heel hard", klinkt Galarza. "FC Barcelona had interesse en ik moest op een gegeven moment kiezen tussen Genk en de City Group. Dat is een van de grootste voetbalgroepen ter wereld en ik kon naar New York, een geweldige stad. Maar de droom was Europa en die ben ik gevolgd. Vandaar is het Genk geworden."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.