Xavi houdt voet bij stuk ondanks succes Barcelona: 'Dat verandert niet'

Xavi houdt voet bij stuk ondanks succes Barcelona: 'Dat verandert niet'

12 april - 14:45

Xavi Hernández staat komend seizoen definitief niet voor de groep bij FC Barcelona. De Spaanse oefenmeester heeft andermaal duidelijk gemaakt niet terug te komen op zijn besluit om te vertrekken bij de Catalanen.

FC Barcelona verkeert in uitstekende vorm en wist woensdag zelfs Paris Saint-Germain met 2-3 te verslaan in de kwartfinales van de Champions League. Toch komt Xavi niet terug op zijn besluit om te vertrekken bij de Catalanen. In januari maakte de oefenmeester bekend dat hij na 30 juni niet meer de trainer van Barça zal zijn. "Het besluit voelt nog steeds goed en dat gaat niet veranderen. Het geeft mezelf, de club, de spelers en zelfs de pers rust", aldus Xavi op de persconferentie van vrijdag.

Volgens de Spaanse media heeft preses Joan Laporta de voorbije weken meermaals geprobeerd om Xavi op andere gedachten te brengen. Dat is dus niet gelukt. De Catalanen moeten zodoende op zoek naar andere kandidaten. Xabi Alonso en Ruben Amorim lijken in ieder geval af te vallen. Eerstgenoemde plakt er een in ieder geval nog een seizoen aan vast bij Bayer Leverkusen. Amorim is hard op weg naar Liverpool. 

Barcelona zette woensdag dus een eerste stap richting de halve finale van de Champions League. Het prolongeren van de titel lijken de Catalanen uit hun hoofd te kunnen zetten. De achterstand op Real Madrid bedraagt acht punten met nog acht wedstrijden te spelen.