Bizar: Man Utd mist bijna alle verdedigers en moet beroep doen op jeugdelftallen

Bizar: Man Utd mist bijna alle verdedigers en moet beroep doen op jeugdelftallen

11 april - 21:43

Erik ten Hag heeft er weer twee blessuregevallen bijgekregen in de defensie van Manchester United. Raphael Varane en Jonny Evans zijn niet inzetbaar voor het duel met Bournemouth. Ten Hag moet dus weer een beroep doen op jeugdspelers.

Harry Maguire is terug van een blessure, maar de Engelsman is dan ook de enige fitte centrumverdediger van de A-selectie. Varane, Evans, Victor Lindelöf, Lisandro Martinez en Luke Shaw zijn alle vijf geblesseerd. Ook Tyrell Malacia is nog altijd niet inzetbaar. De Nederlander kampt al maanden met een blessure en in de Engelse media wordt ook gesproken van mentale problemen bij de verdediger.

Door de malaise in de defensie zal Ten Hag dus een beroep moeten doen op jeugdspelers. Willy Kambwala heeft waarschijnlijk de grootste kans op spelen tegen Bournemouth. De negentienjarige verdediger speelde tegen Liverpool (2-2) ook al negentig minuten. Na de wedstrijd tegen Bournemouth wacht Ten Hag en United de cruciale halve finale van de FA Cup tegen Championship-team Coventry City.