'Cruijff wil weer als trainer aan de slag en bedankte voor Ajax-voorstel'

'Cruijff wil weer als trainer aan de slag en bedankte voor Ajax-voorstel'

11 april - 21:00

Jordi Cruijff heeft in het afgelopen jaar onder meer een toenaderingspoging van Ajax afgeslagen. De negenvoudig Oranje-international van Nederland kon een technische functie gaan vervullen in Amsterdam, maar hij wil weer als trainer aan de slag. Dat meldt Mundo Deportivo.

Cruijff vertrok vorige zomer als sportief directeur van FC Barcelona, omdat hij weer dagelijks op het veld wil staan. Volgens Mundo Deportivo leeft die wens nog steeds bij de zoon van Johan Cruijff. Hij sloeg daarom aanbiedingen van Al Ittihad, Tottenham Hotspur, Newcastle United én Ajax af, schrijft de Catalaanse sportkrant. Na Barça en eerder AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv wil hij niet weer als td instappen.

Na een sabbatical van een jaar staat Cruijff te trappelen om vanaf de zomer ergens als trainer voor de groep te staan. Volgens MD ligt zijn toekomst mogelijk in het Midden-Oosten. Clubs uit Saudi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten en Qatar zouden zeer geïnteresseerd zijn.

De ervaring van Cruijff als trainer is gering. Hij was tijdelijk interim-coach bij Macabbi en stond kortstondig aan het roer bij de Chinese clubs Chongqing en Shenzhen en de nationale ploeg van Ecuador.

Diario SPORT schreef onlangs dat Cruijff nog altijd een kandidaat is voor Ajax, in combinatie met Xavi als hoofdtrainer. De kans dat de vijftigjarige Nederlander aan de slag gaat in Amsterdam, lijkt dus echter klein.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.