'Langdurige blessure van Man United-pion zorgt voor complottheorieën'

'Langdurige blessure van Man United-pion zorgt voor complottheorieën'

11 april - 18:30

Tyrell Malacia is al bijna een jaar uit de roulatie bij Manchester United. Na steeds weer wisselende blessure-updates van manager Erik ten Hag, blijkt dat Malacia niet meer in actie zal komen dit seizoen. Zijn extreem lange afwezigheid zorgt voor roddels en complottheorieën op social media, aldus The Athletic.

Malacia werd afgelopen zomer geopereerd aan zijn knie en er werd verwacht dat hij afgelopen najaar terug zou keren op het veld. Nu wordt echter gezegd dat hij volgend seizoen pas weer in actie zal komen. Amad Diallo kampte met dezelfde blessure en keer in december al terug op het voetbalveld. In februari was Ten Hag positief over het herstel van Malacia en zou het niet lang meer duren voordat hij zijn rentree kon maken.

Een paar weken later kwam de Nederlandse manager daarop terug. "Het zal voor hem lastig worden dit seizoen om beschikbaar te zijn. Hij zal vechten. Hij staat weer op het veld, maar niet in het team en het proces kende tegenslagen. Hij gaat heel langzaam vooruit en het seizoen loopt ten einde", klonk het. Vorig seizoen speelde Malacia 39 wedstrijden voor United en ontbrak hij slechts één keer in de selectie.

Speculaties
Inmiddels is Malacia twee keer aan zijn knie geopereerd en is de linksachter nog steeds aan het revalideren, wat leidt tot roddels en speculaties op social media. Zo is Malacia sinds zijn blessure totaal offline op zijn social media. Hij is wel verschenen in posts waarin hij kleding modelleert voor ForevaDifferent, een modemerk van een jeugdvriend. Anderen wijten het aan de medische afdeling van United, die niet altijd in staat was om de speler de vereiste aandacht te geven. Een anonieme bron bevestigt dat nieuws: "De blessurelijst was zo lang, soms kregen andere spelers prioriteit zodat zij snel weer terug konden keren op het veld."

De 24-jarige eerste aankoop van Ten Hag blijft de komende periode samenwerken met een externe specialist om zijn revalidatie te bevorderen. Naar verwachting zal Malacia pas tegen de voorbereiding van het nieuwe seizoen weer fit zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.