“Hij gaat niet zo dom zijn om het Cercle-voetbal bij een topclub te brengen”

“Hij gaat niet zo dom zijn om het Cercle-voetbal bij een topclub te brengen”

10 april - 16:01
4

Bij de voetbalpodcast vier-nul was Miron Muslic, de succesvolle hoofdtrainer van Cercle Brugge, onderdeel van het gesprek. Analisten Marc Degryse, Aster Nzeyimana en Niels Poissonnier discussieerden over de kwaliteiten van Muslic. Degryse zette zijn vraagtekens bij de potentie van Muslic als toptrainer. Muslic wist dit seizoen te stunten met Cercle Brugge door zich te plaatsen voor de Champions' Play-Offs. Onlangs werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen Club Brugge en met 2-3 gewonnen bij koploper Union SG. 

Degryse begint de discussie door eerst zijn complimenten te geven in de richting van Muslic. “Alle lof voor Muslic, wat hij gedaan heeft voor Cercle, ze maken het de grote clubs moeilijk, absoluut. De vraag is alleen en dat had ik met Alexander Blessin ook toen hij naar Union kwam, gaat hij hetzelfde voetbal spelen als destijds met KV Oostende”, aldus Degryse.

Nzeyimana reageert als volgt op de vraag van Degryse over de trainer van Cercle Brugge. “Het weigeren te voetballen achterin bij Cercle Brugge is met een goede reden natuurlijk”, denkt Nzeyimana. Vervolgens reageert Degryse hierop door direct een volgende vraag te stellen.

“Dus als hij naar een topclub gaat, dan gaat Muslic ze leren uitvoetballen?”, vraagt Degryse aan Nzeyimana. “Hij hoeft ze dat niet te leren denk ik”, beantwoordt Nzeyimana. Degryse stelt daar dan weer zijn vraagtekens bij. “Maar gaat hij daarvoor kiezen?”, aldus Degryse.

Nzeyimana gelooft dat Muslic dat gaat doen. “Dat denk ik wel, als hij weet dat dat verwacht wordt, met Blessin precies hetzelfde. Ook bij Union, dat voetbalt toch stukken beter dan pakweg Oostende van een aantal jaar geleden”, geeft Nzeyimana aan.

Nzeyimana meent dat Muslic niet het voetbal van Cercle Brugge bij een topclub gaat brengen. “Hij gaat niet zo dom zijn om het Cercle-voetbal daar te brengen, dan is het al op voorhand verloren, dat weet je”, meent Nzeyimana. Degryse is niet volledig overtuigd. “Ik zou dat weleens willen horen uit zijn mond”, geeft Degryse aan.

Poissonnier herinnert zich dat Muslic dat eerder aangegeven heeft. “Heeft hij ooit gezegd, als ik een andere kern heb, dan ga ik naar de kwaliteiten van die kern spelen, niet te beroerd om me aan te passen”, herinnert Poissonnier zich. Degryse geeft zijn conclusie: “Dan wordt het een toptrainer”, besluit Degryse.