CFOOT: 'Het is getekend! Brys is de nieuwe bondscoach van Kameroen'

CFOOT: 'Het is getekend! Brys is de nieuwe bondscoach van Kameroen'

8 april - 19:36 Laatste update: 19:47

Marc Brys, de voormalige hoofdtrainer van OH Leuven, werd al eerder aangekondigd als bondscoach van Kameroen. Tot een officiële voorstelling kwam het echter nog niet, vermits de Kameroense voetbalbond (FecaFoot) de aanstelling van Brys niet wou erkennen. Volgens CFoot is zijn contract nu echter toch getekend en gaat Brys aan de slag als bondscoach. 

Eerder gaf de FecaFoot aan zeer verbaasd te zijn door de aanstelling van bondscoach Brys. Dit gebeurde door de minister van Sport zonder overleg met de voetbalbond. Voormalig topvoetballer en tevens voorzitter Samuel Eto’o vertelde via een statement dat de FecaFoot de bevoegdheid heeft om een nieuwe bondscoach te selecteren.

Maandag zat de voetbalbond van Kameroen echter samen met Brys om zijn contract in orde te brengen. Eto'o ontbrak omwille van het overlijden van zijn vader. Zopas maakte CFoot bekend dat Brys zijn handtekening ondertussen gezet heeft.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.