Blessin over voorkeur arbitrage voor Anderlecht: “Spelers hebben hetzelfde gevoel”

Blessin over voorkeur arbitrage voor Anderlecht: “Spelers hebben hetzelfde gevoel”

6 april - 07:01 Laatste update: 15:21
81

Alexander Blessin, de hoofdtrainer van Union SG, uitte zich zeer kritisch op het Professional Refereeing Department. Blessin heeft het gevoel dat RSC Anderlecht bevoordeeld wordt omdat het simpelweg een grote club is. De oefenmeester van Union was eerder ook kritisch op de media. Blessin vraagt zich hardop af of het ook komt omdat Union SG een minder grote club is in de Jupiler Pro League

Blessin geeft aan dat het allemaal begint bij de prestaties van Union SG. “Maar als ik voel dat beslissingen een bepaalde richting uitgaan, moet ik voor mijn ploeg opkomen en hen beschermen. De spelers hebben trouwens hetzelfde gevoel”, citeert Het Laatset Nieuws Blessin.

Blessin vraagt zich af of de buitenwereld koploper Union nog altijd als een kleine ploeg ziet in de Jupiler Pro League. “Ja. Het is nu aan ons om een grote club te worden. En om onze missie - de titel winnen - , te laten slagen”, geeft Blessin aan.

Blessin stelt dat hij misschien extra gevoelig is omdat de hoofdtrainer bij KV Oostende een vergelijkbare situatie heeft meegemaakt. “Omdat ik vind dat het dezelfde richting uitgaat. (Denkt na) En ‘think about the big press’. Anderlecht heeft meer fans, dat is zo”, aldus Blessin.

Blessin sluit af door het verschil tussen Anderlecht en Union te benadrukken. “Ach, nogmaals: sommige mensen hebben liever een grote club als kampioen. Maar kijk: ik ga niet wenen, ik heb geen zakdoek nodig, hoor”, besluit Blessin.

Union neemt het zondagmiddag in eigen huis op tegen Cercle Brugge. RSC Anderlecht gaat zondagavond op bezoek bij Club Brugge in het Jan Breydelstadion. De spanning is om te snijden in de Champions’ Play-Offs.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.