Brys: Belgische coaches eindelijk beter in markt, reclame maken voor collega’s

Brys: "Belgische coaches eindelijk beter in markt, reclame maken voor collega’s"

3 april - 17:32

Marc Brys, de voormalige hoofdtrainer van OH Leuven, gaat aan de slag als bondscoach bij Kameroen. Het wordt de eerste keer voor Brys dat hij als bondscoach aan de slag gaat. Brys geeft aan dat het succes van Hugo Broos bij Zuid-Afrika heeft meegespeeld. 

Brys heeft als bondscoach van Kameroen een nieuw avontuur te pakken. Brys wordt gevraagd of het succes van Broos heeft meegespeeld. “Er is niet expliciet over gesproken, maar het zal wel meegespeeld hebben. De Belgische coaches liggen eindelijk wat beter in de markt”, citeert Sporza Brys.

Brys vertelt dat de Belgische oefenmeesters ook voor elkaar reclame moeten maken. “We moeten als trainers niet alleen onszelf verkopen, maar ook reclame maken voor onze Belgische collega's. Dat hadden ze in Nederland al vroeger begrepen”, besluit Brys.

Onlangs werd bekendgemaakt door de Kameroense voetbalbond niet op de hoogte was van de aanstelling van Brys als bondscoach. Het is nog onduidelijk of dit gevolgen gaat hebben. Brys is nog niet officieel gepresenteerd als bondscoach.