''Zowel Burgess als Wijndal verdienden rood''

''Zowel Burgess als Wijndal verdienden rood''

2 april - 12:50
17

De Champions' Play-Offs zijn nog maar net begonnen, maar er is al genoeg voer voor discussie. Tim Pots, de huisreferee van Het Laatste Nieuws, is van mening dat zowel Christian Burgess als Owen Wijndal terecht een rode kaart kregen.

Volgens Pots was het gedrag van Burgess 'gewelddadig'. ''Het bewust trappen of gooien van een voorwerp (of de bal) op het speelveld verdient de uitsluiting. Het reglement vraagt voor 'gewelddadig gedrag' een rode kaart 'als dat met buitensporige kracht gebeurde'. Wanneer het gezicht geraakt wordt, hoeft die buitensporige kracht zelfs niet'', vertelde Pots aan Het Laatste Nieuws.

Dat geldt ook voor Wijndal. ''Hij maakt een hoofdbeweging en raakt daarbij het gezicht van Hazard. Dat contact hoeft niet krachtig te zijn om de uitsluiting te rechtvaardigen wanneer het gezicht geraakt wordt. Ik stel me wel de vraag of dit gewoon gepasseerd zou zijn indien Hazard niet was gaan liggen'', aldus Pots.

Union SG staat aankomende zondag tegenover Cercle Brugge. Royal Antwerp FC neemt diezelfde dag het op tegen KRC Genk.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.