Tienkoppig KV Mechelen klaart eerste klus na knotsgek slot tegen OHL

30 maart - 20:14 Laatste update: 20:25
2

KV Mechelen heeft de Europe Play-Offs ingezet met een felbevochten zege tegen KV Mechelen. Het stond na nog geen uur voetballen al op een 0-2 voorsprong, maar kreeg het nog knap lastig tegen de Leuvenaren. Het wist na een doldwaas slot uiteindelijk toch te winnen: 2-3.

KV Mechelen liet er vanaf het begin geen gras over groeien en liet duidelijk blijken dat herhaling van eerdere resultaten geen optie was. Cobbaut maakte dat helemaal duidelijk door de hoekschop van Pflücke bij de eerste paal met het hoofd in de verste hoek te verlengen (0-1).

De Mechelse aanvallen op hoekschoppen wekten al snel opschudding bij Leuven. Slimani kreeg ook de kans om een kopbal van Pflücke te benutten, maar Leysen redde. Een nog grotere kans diende zich aan voor Slimani toen Bassette hem alleen voor het doel zette. De Algerijn heeft echter nog steeds niet gescoord voor Mechelen en deed dat ook tegen OHL niet. Zijn afwerking was onhandig: zijn lobje raakte niet over doelman Leysen.

Leysen stond ook in de weg toen Bassette vlak voor rust bijna de 0-2 scoorde. Alle kansen lagen dus voor de bezoekers in de eerste helft. OHL slaagde er niet in om zelf gevaar te creëren.

Na de pauze bleef ook KV Mechelen aanvankelijk de betere ploeg in de partij. Het was Daam Foulon die zich opnieuw kon laten opmerken. Een sprint van de linkerwingback bracht hem alleen voor het doel. De afwerking was indrukwekkend: netjes rechts onderin geschoten (0-2).

De overwinning was nog lang niet binnen. Coucke moest ingrijpen op een schot van Banzuzi. En de 1-2 viel uiteindelijk toch. De bezoekers verloren Maziz uit het oog en die kon niet missen. Slimani kreeg nog zijn tweede gele kaart, net voordat Hasi hem wilde vervangen.

In het slot kregen we uiteindelijk nog enkele bijzonder spannende minuten. In minuut 96 scoorde Opoku van dichtbij de 2-2, maar twee minuten later werd het toch weer 2-3 via Konate. In minuut 99 redde Coucke uiteindelijk nog de meubelen met een laatste redding op een schot van Leuven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.