Hazard kan RSC Anderlecht naar de titel schieten: Het zal hem toch nodig hebben

Hazard kan RSC Anderlecht naar de titel schieten: "Het zal hem toch nodig hebben"

30 maart - 21:10
36

De Play-Offs komen eraan en het is uitkijken naar onder meer de titelstrijd. Daarin mag RSC Anderlecht nog hopen op de hoofdprijs, al zal paars-wit volgens Franky Van der Elst dan vooral moeten hopen op een sterke Thorgan Hazard.

Van der Elst gelooft niet meer dat Union of Anderlecht naast de titel grijpen, maar die laatste club zal dan wel een goede Hazard moeten zien. "Hij kan ze natuurlijk niet in z’n eentje kampioen maken, maar Anderlecht zal wel een goeie Hazard nodig hebben", klinkt het in Het Nieuwsblad.

De analist zag ook hoe Hazard paars-wit enkele keren over de streep trok met een sterke prestatie. "Op zijn niveau van het einde van de reguliere competitie, bijvoorbeeld die match op Club. Na zijn blessure in december was hij snel weer goed. Ook toen hij aankwam vorige zomer was hij vrij snel op niveau na een lange periode zonder wedstrijdritme", aldus Van der Elst.

Voor Van der Elst is het dan ook duidelijk dat Hazard een absolute toptransfer is gebleken. "Hij heeft zeker niet ontgoocheld. Naast die match op Club herinner ik mij ook die op Cercle, toen was hij ook heel goed", aldus de analist. "Hij is echt al van waarde geweest voor Anderlecht. Hij is één van de mannen van de zogenaamde Gouden Generatie die terug is gekomen om er echt nog iets van te maken. Dat vind ik mooi", besluit Van der Elst nog.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.