'FC Barcelona wil in 2025 een nieuwe poging ondernemen voor Haaland'

'FC Barcelona wil in 2025 een nieuwe poging ondernemen voor Haaland'

26 maart - 13:29
6

Erling Haaland stond in de zomer van 2022 voor een overstap naar FC Barcelona, zo meldt Mundo Deportivo. Het bleek echter financieel onhaalbaar voor de Catalaanse club om de Noorse spits te strikken en uiteindelijk tekende Robert Lewandowski een contract bij Barça. Toch gloort er bij de clubleiding hoop om Haaland in de zomer van 2025 alsnog in te lijven.

Op dit moment kampt Barça met financiële problemen, maar na de verbouwing van het stadion (Sportify Camp Nou) moet er weer veel geld gegenereerd worden. Dit is niet de enige reden waarom de clubleiding vertrouwen heeft in de komst van Haaland. Zijn zaakwaarnemer, Rafaela Pimenta, heeft een goede band met Barça-voorzitter Joan Laporta en er loopt een onderzoek naar Manchester City, de huidige club van Haaland, wegens het overtreden van de Financial Fair Play.

In de zomer van 2022 was Haaland al dicht bij een overstap naar FC Barcelona. Op 1 april 2021 begon het kamp van de Noorse spits al met het voeren van gesprekken met meerdere grote clubs, waaronder Barça en Manchester City. In de transferperiode van 2021 besloot Haaland nog een jaar te blijven bij Borussia Dortmund, maar hij had al wel zijn jawoord gegeven aan FC Barcelona voor een jaar later.

FC Barcelona-trainer Xavi reisde in maart 2021 naar Duitsland voor een persoonlijke ontmoeting met Haaland om het sportieve plan uit te leggen en de Noor was erg enthousiast hierover, schrijft Mundo Deportivo. De financiële positie van Barça maakte het onhaalbaar om de transfer uiteindelijk af te ronden en Lewandowski werd daarom aangetrokken door de clubleiding als nieuwe spits.

De deur voor een overstap naar Barça zou nog altijd openstaan voor Haaland. Vorige maand had zijn zaakwaarnemer een afspraak met Deco, de sportief directeur van FC Barcelona. Het plan van de Catalaanse club is duidelijk: Haaland moet in de zomer 2025 de overstap maken naar Spanje.