'Gabigol' wordt voor twee jaar geschorst na negeren van dopingcontrole

'Gabigol' wordt voor twee jaar geschorst na negeren van dopingcontrole

26 maart - 12:44

Gabriel Barbosa is door de Braziliaanse rechtbank voor twee jaar geschorst van professioneel voetbal. De spits van Flamengo negeerde een dopingcontrole en moet daar nu een forse prijs voor betalen.

De reden dat Barbosa, beter bekend als Gabigol, de dopingcontrole miste is zeer apart te noemen. In 2023 maakte de Braziliaan zich met zijn teamgenoten klaar voor de training, toen hij ineens op dopingcontrole moest. Alle spelers deden dit braaf, behalve Barbosa. Hij begon aan zijn warming-up en ging ook na de training gewoon lunchen. Barbosa deed net alsof de controleurs er niet waren.

Uiteindelijk ging Barbosa toch overstag en was zijn test ook negatief, toch wordt hij nu voor twee jaar geschorst. Flamengo, de huidige kampioen van Zuid-Amerika, is daarmee wel de scorende spits van het elftal kwijt. Barbosa trok in de zomer van 2016 voor een kleine dertig miljoen euro naar Internazionale, maar daar overtuigde hij nooit. Na omzwervingen bij Benfica en terug bij Inter keerde hij terug naar Brazilië om daar Flamengo te helpen.