Opvallend Turks gerucht: Fenerbahçe overweegt toe te treden tot Jupiler Pro League

Opvallend Turks gerucht: Fenerbahçe overweegt toe te treden tot Jupiler Pro League

25 maart - 12:02 Laatste update: 12:07
17

Een wel heel opmerkelijk gerucht uit Turkije: Fenerbahçe zou de mogelijkheden bekijken om toe te treden tot La Liga, de Serie A, de Ligue 1, de Eredvisie óf de Jupiler Pro League. De Gele Kanaries zijn nog altijd verbolgen over de zware rellen na het duel bij Trabzonspor.

Het ging ruim een week geleden helemaal mis na de Süper Lig-topper. Boze Trabzonspor-fans vielen de spelers van Fenerbahçe aan (onder meer Michy Batshuayi), waarbij over en weer rake klappen werden uitgedeeld. Het bestuur van Fener schreef na die rellen dat het verregaande stappen overweegt. 'Inclusief terugtrekking van onze hoofdmacht uit de Süper Lig', viel te lezen op de clubsite.

Volgens BPT Haber is dat geen loos dreigement. Fenerbahçe zou daadwerkelijk onderzoeken of het toe kan treden tot een andere competitie in Europa. De Turkse grootmacht ziet vijf kandidaten, waaronder dus de Jupiler Pro League. Naast België worden ook Spanje, Italië, Frankrijk en Nederland overwogen. In hoeverre de plannen kans van slagen hebben, is nog de vraag.

De beelden van de rellen op 17 maart gingen de wereld over. Bij de massale vechtpartij werden diverse spelers geraakt door voorwerpen. Ook Batshuayi kwam in de media met een karatetrap aan een veldbestormer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.