Braziliaanse bond vernietigend over Robinho en Alves: 'Barbaarse praktijken'

Braziliaanse bond vernietigend over Robinho en Alves: 'Barbaarse praktijken'

24 maart - 11:16
1

De Braziliaanse voetbalbond heeft middels een hard statement duidelijk gemaakt hoe het denkt over Dani Alves en Robinho. De twee zijn onlangs veroordeeld, waarmee een einde is gemaakt aan 'een van de schadelijkste hoofdstukken' uit de rijke geschiedenis van het voetballand.  

'De definitieve veroordelingen van Robson de Souza (Robinho) en Daniel Alves (Dani Alves) hebben een einde gemaakt aan een van de schadelijkste hoofdstukken uit het Braziliaanse voetbal', zo schrijft de bond in een verklaring op X, voorheen Twitter. Zowel Robinho als Alves werd onlangs veroordeeld tot jarenlange celstraffen. Eerstgenoemde moet negen jaar zitten vanwege betrokkenheid bij groepsverkrachting in Italië, terwijl Alves 4,5 jaar de Spaanse gevangenis in moet vanwege de verkrachting van een vrouw in Barcelona op Oudjaarsdag 2022. 

'Het is essentieel dat de moed van de slachtoffers meer vrouwen inspireert om de stilte te doorbreken bij barbaarse praktijken zoals deze', hoopt de bond. 'In een omgeving waarin machogedrag hoogtij viert, moeten juist mannen in de frontlinie staan. Mannen moeten niet alleen strijden tegen seksueel geweld, maar tegen alle vormen van geweld.'

De bond, die een stappenplan in het leven heeft geroepen om racisme, homofobie en uitlatingen van (seksueel) geweld te bestrijden, houdt het nu niet zomaar op. De federatie herinnert andere internationals eraan dat het dragen van het nationale tenue meer is dan het dragen van slechts een wedstrijdshirt. 'Degenen die het dragen vertegenwoordigen de normen en waarden van een heel land.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.