Batshuayi krijgt steun na karatetrap: Zou ik ook niet accepteren

Batshuayi krijgt steun na karatetrap: "Zou ik ook niet accepteren"

21 maart - 17:14

Andy van der Meijde heeft begrip voor het gedrag van de Fenerbahçe-spelers die afgelopen weekend betrokken waren bij de massale knokpartij op het veld van Trabzonspor. Bij de vechtpartij werden diverse spelers geraakt door voorwerpen. Op beelden is ook te zien hoe Michy Batshuayi een karatetrap uitdeelde.

"Als ze met een steekwapen het veld opkomen en je voelt je bedreigd, ga je dit soort dingen doen. Tenminste, ik wel", zegt Van der Meijde aan tafel bij Veronica Offside. "Ik ga wel van me afslaan, ik laat me niet steken. Als een gek met een masker naar jou toekomt met een mes, wat denk je dan?! Volgens de oud-speler van onder meer FC Twente en Ajax hebben voetballers wel een voorbeeldfunctie, maar is dat op zo'n moment niet het belangrijkste. "Dit ga je niet accepteren."

Tafelgast Wesley Sneijder kijkt er dan ook anders tegenaan. "Dit hoort niet, van zowel de supporters als de spelers niet. Je moet gewoon naar binnen rennen. Dit komt ook weer ergens uit voort, hè. Ze hebben geloof ik vijf minuten de overwinning lopen vieren in de middencirkel, terwijl ze weten wat de rivaliteit en gevoeligheid is. Dit moet je niet flikken, ga gewoon naar binnen, ga in de kleedkamer lopen springen en gek doen."

"Misschien heeft Wesley wel een beetje gelijk", reageert Van der Meijde. "Maar je mag als team toch wel vieren dat je hebt gewonnen?" Sneijder: "Andy, jij hebt niet in Turkije gespeeld. Ik weet hoe de verstandhouding is tussen Trabzonspor en Fenerbahçe. Je moet dat niet doen. Ik praat het niet goed, maar het komt ergens vandaan."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.