Robinho negen jaar de cel in na oordeel hooggerechtshof in Brazilië

Robinho negen jaar de cel in na oordeel hooggerechtshof in Brazilië

21 maart - 07:20
8

Robinho moet de aan hem toegewezen celstraf van negen jaar in Brazilië uitzitten, zo heeft het Braziliaanse hooggerechtshof besloten na een uitleveringsverzoek van Italië. De voormalig speler van onder meer Real Madrid, AC Milan en Manchester City heeft de straf opgelegd gekregen voor een groepsverkrachting gedurende zijn periode in Italië.

In 2017 kreeg Robinho reeds een gevangenisstraf van negen jaar opgelegd in Italië, wegens betrokkenheid bij groepsverkrachting van een 23-jarige Albanese vrouw in een nachtclub in Milaan, waar de voormalig aanvaller destijds voor AC Milan uitkwam. De straf werd in 2020 bevestigd door de rechtbank in Milaan, maar Robinho ging in beroep tegen de straf. Italië diende destijds al een uitleveringsverzoek in bij Brazilië, maar de grondwet van dat land staat uitlevering van eigen burgers niet toe.

Nu heeft het hooggerechtshof in Brazilië moeten oordelen over de zaak, en over of de honderdvoudig international zijn straf in zijn vaderland zou moeten uitzitten. Van de elf rechters stemden er negen voor het uitzitten van de straf en twee tegen. Zelf was de voormalig aanvaller niet aanwezig bij het proces. Volgens zijn advocaten kan Robinho nog in beroep gaan tegen de straf, en zal hij in de tussentijd vrij blijven.

Robinho ontkent bij een verkrachting betrokken te zijn geweest, en stelde tegenover TV-zender Record dat de seks met wederzijdse toestemming plaatsvond. Daarnaast meldde hij zich maandag op Instagram om te zeggen dat de Italiaanse justitie grove fouten zou hebben gemaakt.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Robinho (@robinho)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.