'Ik zat echt op rock bottom, mijn psycholoog heeft mijn leven gered'

'Ik zat echt op rock bottom, mijn psycholoog heeft mijn leven gered'

20 maart - 09:33

Richarlison voelt zich stukken beter nu hij wekelijks een psycholoog bezoekt. De aanvaller van Tottenham en het Braziliaanse elftal adviseert zijn medespelers hetzelfde te doen. 

"Ik denk dat het mentale aspect heel belangrijk is voor een speler", vertelt Richarlison aan Sky Sports. "Je moet de dingen om je heen niet in de weg laten staan van je werk op het veld." De aanvaller van Tottenham loopt daarom bij een psycholoog. "Ze helpt me, ik heb elke week sessies."

Richarlison vertelde vorig jaar over zijn mentale problemen. "Er waren dagen dat ik het huis niet uitwilde", liet hij destijds optekenen door de Engelse media. "Ik ging naar de trein, rechtstreeks naar huis en sloot me op in mijn kamer." Inmiddels voelt de 26-jarige spits zich een stuk beter. 

De Braziliaan raadt andere spelers dan ook aan een psycholoog te bezoeken. "Ik vraag ze of ze openstaan voor het hebben van een therapeut, want het is zo belangrijk. Als ze ermee beginnen, zullen ze begrijpen wat ik bedoel. Het helpt je echt op het veld. Als een speler van het nationale team, adviseer ik mensen om hulp te zoeken", vertelt hij aan ESPN. "Het heeft mijn leven gered, ik zat echt op rock bottom."