KV Mechelen kan fikse eindsprint niet afronden: Er was druk en dan verkramp je

KV Mechelen kan fikse eindsprint niet afronden: "Er was druk en dan verkramp je"

17 maart - 23:04 Laatste update: 23:16
1

Als een werveldwind kwam KV Mechelen uit de buik van het peloton geschoten, maar op de eindmeet wees de finishfoto dan toch andere winnaars aan. Tegen Oud-Heverlee Leuven volstond een driepunter om een allereerste ticket voor de Champions' Play-Off te bemachtigen. Dat lukte uiteindelijk niet: 1-0. Volgens Besnik Hasi ging zijn ploeg tenonder aan de zenuwen.

Van de vier gegadigden voor de top-zes had KV Mechelen eigenlijk de duidelijkste opdracht. Bij winst tegen OHL hoefde het niet naar de andere velden te kijken. Geel-rood beet echter lange tijd haar tanden stuk op de Leuvenaars, waardoor het in de slotfase alles-of-niets moest spelen. Het draaide uit op 'niets': met de laatste trap van de wedstrijd zorgde Nachon Nsingi zelfs nog voor een thuisfeestje.

Hoe komt het dat Mechelen haar fenomenale sprint in 2024 nét niet kon afmaken? Het mentale aspect gaf de doorslag, aldus Hasi. "Het was een nerveuze match: tactisch en zonder grote kansen", vat hij samen bij SporzaIn de slotfase speelden beide ploegen vervolgens met open deur achteraan. "Op het einde was het aan beide kanten kijken: wie scoort eerst? We hadden zelf beter het overzicht moeten bewaren", zag Hasi een zwak punt bij zijn aanvallers.

De trainer zit vooral in met zijn manschappen, die de voorbije maanden hard gewerkt hebben. "We moeten het nu even laten bezinken. Ja, er was druk en dan verkramp je, maar nu is er tijd om alles op een rij te zetten. En we mogen ook het goede niet vergeten", neemt Hasi een wijze raad mee. Binnen twee weken begint de realiteit weer voor KV. Dan kan het via de Europe Play-Off op zoek naar het laatste Europese ticket.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.