Grond zakt onder voeten van Charleroi weg: Naar het beeld van ons seizoen

Grond zakt onder voeten van Charleroi weg: "Naar het beeld van ons seizoen"

17 maart - 22:48 Laatste update: 23:15
3

Sporting Charleroi staat nog voor een loodzware lente. Na een dramatische slotspeeldagen zijn de Henegouwers nog weggezakt naar de dertiende plek, waardoor ze binnen twee weken aan de bak moeten in de Degradatie Play-Off. Ook Felice Mazzu moest er even om slikken. 

Gevraagd naar zijn gevoel na de wedstrijd, doken "ontgoocheld" en "gefrustreerd" het eerst op in zijn hoofd. Mazzu analyseerde de partij tegen KAA Gent als volgt. "We spelen goed tijdens de eerste dertig minuten, maar nadat we het eerste doelpunt tegen krijgen, storten we op alle vlakken in", klinkt het bij La Dernière HeureUiteindelijk kreeg Charleroi een loeiharde 5-0 om de oren.

Geen toeval, als je Mazzu mag geloven. "Dit is naar het beeld van ons seizoen", zucht hij. "We werken hard, we produceren mooie dingen en dan kost één misser ons een goed resultaat en slagen we er niet meer in om daar bovenop te komen." Daardoor zal Charleroi zich straks moeten redden in een zenuwslopend onderonsje met KAS Eupen, KV Kortrijk en RWDM.

Op papier staat Charleroi er in die Degradatie Play-Off het best voor, maar Mazzu beseft maar al te goed dat hij zijn manschappen de komende dagen zal moeten oplappen. "We moeten eerst even op adem komen, om daarna met een beter gezicht aan de Play-Downs te verschijnen", denkt hij. Hier en daar zal ongetwijfeld de vraag gesteld worden of Mazzu nog wel de juiste man is. Zelf is hij daar alvast van overtuigd: "Ik geloof nog altijd in het behoud".

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.