Niet bij AC Milan, maar De Ketelaere breekt door bij Atalanta: Te veel druk

Niet bij AC Milan, maar De Ketelaere breekt door bij Atalanta: "Te veel druk"

21 maart - 17:31

Na een moeilijk jaar bij AC Milan kan Charles De Ketelaere zich nu wel wekelijks tonen bij Atalanta. De aanvaller kent een goed seizoen bij de Italiaanse club en collega-Rode Duivel weet ook waar dat aan ligt.

Voor hem is het geen toeval dat De Ketelaere succesvol is bij Atalanta. "Bij Milan werd Charles gezien als de nieuwe Kaka en lag er veel druk op hem," zegt Castagne in Het Nieuwsblad. "Bij Atalanta heeft hij de kans gekregen om helemaal opnieuw te beginnen."

Deels dankzij de begeleiding van Gasperini, die wel in De Ketelaere lijkt te geloven. "Onder hem moet je binnen een zeer strikt systeem spelen", gaat Castagne verder. Als je doet wat hij vraagt, zul je succes hebben. En dat heeft Charles gedaan, zelfs al is hij soms flink aangepakt. Dat is normaal. Hij roept naar iedereen", aldus Castagne.

Castagne ziet dan ook veel talent in De Ketelaere. Het verbaast hem dan ook niet dat hij doorbreekt bij Atalanta. "Als hij het niet begrijpt of niet op de juiste manier speelt, dan kom je simpelweg niet in het team bij Gasperini", besluit Castagne.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.