Castagne ontkomt er niet aan: ''Ik ken ze allemaal, de grappen met mijn naam''

Castagne ontkomt er niet aan: ''Ik ken ze allemaal, de grappen met mijn naam''

16 maart - 16:50
1

Timothy Castagne is al een tijdje niet te bewonderen in de Jupiler Pro League. De verdediger vertrok naar Italië en vervolgens naar Engeland. Nu speelt de 39-voudige Rode Duivel voor FC Fulham, maar aan grappen over zijn naam is de middenvelder zelfs in het buitenland niet ontsnapt.

Een castagne kennen ze in vele talen. ''In alle talen zelfs: in het Italiaans is een castagna net als in het Nederlands een kastanje. Daar gaat het vaak over 'castagne e vin brûlé', kastanje met glühwein, dat is een gerecht ginds'', vertelde Castagne aan Het Nieuwsblad.

Castagne ziet de Fransen er ook mee spelen. ''In het Frans betekent castagne eigenlijk knokpartij. Daar lees ik vaak iets in de trant van: 'Castagne knokt op het veld''', aldus de middenvelder die de buitenlandse media creatief ziet zijn met zijn achternaam.

Castagne speelde in de Jupiler Pro League in totaal 99 wedstrijden voor KRC Genk. Daarin wist de verdediger 3 keer te scoren en 4 assists te geven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.