Juve door Napoli-exit naar WK voor clubs: Europese tickets bijna verdeeld

Juve door Napoli-exit naar WK voor clubs: Europese tickets bijna verdeeld

13 maart - 13:55

Juventus heeft zich door de Champions League-uitschakeling van Napoli geplaatst voor het WK voor clubs van 2025, dat in de Verenigde Staten wordt gespeeld. Op dit moment zijn er nog twee Europese tickets te verkrijgen voor het toernooi, waaraan in totaal 32 clubs meedoen. 

Door de verliespartij van Napoli bij FC Barcelona (3-2) blijft Juventus concurrent Napoli voor in de UEFA-ranking. Op die ranglijst staat De Oude Dame één plek hoger dan de regerend landskampioen. Aurelio De Laurentiis, de eigenaar van Napoli, riep in een eerder stadium nog op om Juve te weren van het WK voor clubs. Dat alles vanwege de schimmige financiële praktijken bij de club. 

Volgend jaar staan er in de VS voor het eerst 32 teams aan de aftrap van het WK voor clubs. Tot op heden zijn er al 21 deelnemers bekend. De laatste twee Europese tickets worden uitgereikt aan Atlético Madrid of Barcelona, en aan de Champions League-winnaar van dit seizoen. Even droomde Club Brugge van deelname, maar door de wijze waarop geselcteerd wordt, is dat niet langer mogelijk.

Er doen in totaal twaalf Europese teams mee aan het WK. Daarnaast bestaat het deelnemersveld uit zes Zuid-Amerikaanse teams, vier Aziatische teams, vier Afrikaanse teams, vijf Noord-Amerikaanse teams én een clubs uit Oceanië. Het toernooi wordt afgewerkt van 15 juni tot en met 13 juli.