Smeekbede van Xavi aan Barça-fans: Maak er een nieuw Camp Nou van

Smeekbede van Xavi aan Barça-fans: "Maak er een nieuw Camp Nou van"

11 maart - 14:52 Laatste update: 14:54

Xavi Hernandez hoopt dat Montjuïc, de heuvel waarop het tijdelijke onderkomen van FC Barcelona staat, dinsdag net zo aanvoelt als een gevuld Camp Nou. De trainer van Barça roept de Catalaanse fans op als twaalfde man steun te leveren. 

"Ik verwacht een dapper Napoli dat van achteren opbouwt en hoog druk zet", begint Xavi op de persconferentie van FC Barcelona in aanloop naar het Champions League duel met Napoli. "Ze hebben veel individuele kwaliteit, het is een grote wedstrijd en het is een geweldig team. Het is de huidige kampioen van Italië."

De heenwedstrijd in Napels eindigde in 1-1 door doelpunten van Robert Lewandowski en Victor Osimhen. De winnaar van de return in Spanje, die dinsdag om 21.00 uur begint, stoot door naar de kwartfinales van de Champions League. Om dat te bereiken, doet Xavi een beroep op de fans van FC Barcelona.

"Montjuïc moet voelen als Camp Nou. We moeten het vullen en het moet onze twaalfde man worden. Die twaalfde man waarover in Europa zoveel wordt gesproken", roep Xavi op. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.