Ait El Hadj: Het was een heel moeilijke periode, ik heb veel geduld moeten tonen

Ait El Hadj: "Het was een heel moeilijke periode, ik heb veel geduld moeten tonen"

11 maart - 11:42
10

KRC Genk won zondag met 1-0 van Standard dankzij een doelpunt van Anouar Ait El Hadj. De 21-jarige winger reageert na afloop opgetogen, maar blikt terug op de afgelopen mindere periode.

Na heel wat missers bij Genk, kon Ait El Hadj na rust de verlossende 1-0 scoren. Verlossend voor Genk, maar ook voor de speler zelf zo blijkt. "Het was een heel moeilijke periode", citeert HLN El Hadj na afloop. "Ik heb veel geduld moeten tonen en ben er altijd voor blijven werken. Gelukkig is dat bij deze beloond."

Komende zondag heeft Genk een ticket voor de Champions' Play-offs nog in eigen handen tegen KVC Westerlo. "Het zal daar lastig worden", zegt El Hadj. "We moeten gewoon volle bak gaan en niet naar de andere ploegen kijken."

De blessure van Luca Oyen is een domper op de feestvreugde. Ook voor El Hadj, die door de blessure misschien wel meer speelkansen zal krijgen. "Zo denk ik er niet over", zegt de winger. "Ik vind het vooral heel erg jammer voor Luca. Vorig jaar liep hij al een zware blessure op. Ik wens hem veel moed toe. We steunen hem allemaal."

Genk staat dankzij de overwinning op de vijfde plek met 46 punten. KV Mechelen heeft er 45, Cercle Brugge en KAA Gent allebei 44. Het belooft een spannende speeldag te worden komend weekend. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.